Monday 26 August 2013

Любопитни факти за алуминиева дограма

Малко хора знаят, че алуминиевата дограма се продава в най-различни разцветки и подхожда на всякакъв вид интериор. Докато при PVC профилите стандартния цвят е бял, а всеки друг идва посредством облицовъчно фолио, тук при дограмите от алуминий, нещата стоят по различен начин. 

Именно финия дизайн и разнообразието от багри правят алуминиевата дограма, толкова желана от мнозина потребители. Гладките и форми придават неповторимо усещане за комфорт на помещенията ви и вие имате шанса да се радват на висока производителност в аспект топлоизолация, звукоизолационни качества, устойчивост и други полезни неща. 

Не само обаче цветове и формите играят роля при покупката на алуминиева дограма. Този тип профили се дели на два варианта студена и топла серия, за които ще ви информираме в следващите няколко реда. 

Студена серия

Студената серия дограма е с непрекъснат темормост, което означава, че поради своята топлопроводимост може да причини конденз на прозорците ви. Именно заради това този вид алуминиеви профили са по-малко използвани, макар че са направени от чист олекотен алуминий и се монтират лесно.

Топла серия

Що се отнася дп т.нар. топла серия алуминиева дограма, тя предоставя на потребителите прекъснат термомост с PVC разделител, който не позволява кондензиране на стъклото. Естествено цената на този вид дограми е значително по-висока.

Още интересни подробности 

Освен всичко, което научихте до момента е добре да сте наясно с нивото на устойчивост на алуминиевата дограма. То е високо и предпазва вашата тераса от снегонавявания, нахлуване на студен въздух, влага, градушки и даже земетресения. 

Профилите защитават обектите от взлом, тъй като са трудни за демонтиране, счупване и разбиране. Не може да пропуснем факта, че този вид системи за врати и прозорци за пожароустойчиви и оцеляват при сериозни температури и огън. 

Това бе нашият материал, който подготвихме за вас, надяваме се, че сме били полезни с написаното, а за другото ви очакваме в Master Plastik.

0 comments:

Post a Comment