Friday 23 January 2015

Хидромасажи


Малките пространстава на душ кабините са се превърнали в място за релакс, благодарение на многобройните функции, които предлагат, вградените в тях хидромасажни панели

 Хидромасажният панел се състои от хидромасажни дюзи или джетове, които са насочени към определени части на тялото- тила, гърба, кръста и др. Някои модели имат джетове за стъпалата и за краката. 

 Хидромасажните панели разполагат с термостатъчни смесители, който играе много важна роля за поддържането на температурата за постоянно стичащата се вода. Можем да избираме различни различни функциина течащата вода- тя може да струи както от фиксирания душ, така и от хидромасажните джетове, само от ръчния душ или отвсякъде едновременно.

 Хидромасажните панели днес са много популярни сред съвременното обзавеждане на банята, но освен тях се предлагат и хидромасажни вани, които действат също толкова лечебно и релаксиращо.

 Хидромасажните вани, както и хидромасажните панели, също имат хидромасажни дюзи. С помощта на дюзите и циркулационна помпа, водата във ваната извършва въртеливи движения.

 Хидромасажните душ панели и вани спомагат за намаляване на стреса, натрупан в тялото ни. Препоръчват се при безсъние. Освен това помагат при лечение от простудни и грипни заболявания.

 Има няколко вида хидромасажни вани. Най- разпространената вана е джакузито, но тя е повече за удоволствие. За силен и подводен масаж се препоръчва тангенторна вана. Тази вана се използва като лечебен масаж. Препоръчва се и срещу целулит при жените. При един такъв воден масаж движението на кръвта се ускорява  и се подобрява обмяната на веществата. Също така, след процедурата, тялото се поти, което означава, че продължава да работи и по този начин се изчиства от токсини.

 Хидромасажната вана се използва и за аеро масаж, благодарение на малките мехурчета, които се изпускат от ваната. Този масаж е по- мек и изключително приятен.
 Препоръчително за всеки човеке  да прави хидромасажи през цялата година. За тези, които имат сърдечни проблеми,  е необходима консултация с лекар.

Виж повече на http://vsichko-za-baniata.com/

0 comments:

Post a Comment